Kun talven viima saapuu, mikään ei ole yhtä lohduttavaa kuin kuuma kulho keittoa, joka lämmittää sinut sisältäpäin. Tänä helmikuuna kutsutaan sinut juhlimaan Kodikasta Keittopäivää autenttisella marokkolaisella Harira-keitolla.
Harira on perinteinen marokkolainen keitto, joka on rakastettu rikkaista mauistaan ja ravitsevista ainesosistaan. Valmistettu herkullisista lampaan paloista, runsaista linsseistä, kikherneistä ja sekoituksesta tuoksuvia marokkolaisia mausteita, Harira on lohdullisen ruoan ruumiillistuma. Olipa se nautittu alkuruokana, kevyenä ateriana tai dipattuna rapeaan leipään, Harira varmasti tyydyttää mielihalusi ja nostaa mielialaasi jopa kylminä päivinä.
Valmistaaksemme Harira-keittoni, seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita:
Ainekset:
Ainesosa | Määrä |
---|---|
Lampaanliha, kuutioitu | 500g |
Sipuli, silputtu | 1 iso |
Tomaatit, kuutioitu | 2 iso |
Punaiset linssit | 1 kuppi |
Kikherneet, keitetyt | 1 kuppi |
Selleri, pilkottu | 2 vartta |
Tuoretta persiljaa | 1/4 kuppi |
Tuoretta korianteria | 1/4 kuppi |
Oliiviöljy | 2 rkl |
Mausteet | Maun mukaan |
Suolaa ja pippuria | Maun mukaan |
Vesi | 2 litraa |
Valmistusohjeet:
- Lämmitä oliiviöljy suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kuutioitu lammas ja kypsennä kunnes se on ruskistunut joka puolelta. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi voit käyttää leikkausta kuten lampaan lapaa, lampaan reittä, lampaan kaulaa, lampaan potkaa tai lampaan lihakeittoa.
- Lisää silputtu sipuli kattilaan ja paista kunnes se on läpikuultava.
- Sekoita kuutioitut tomaatit, pilkottu selleri ja mausteet (kumina, kurkuma, inkivääri, kaneli). Keitä muutama minuutti, kunnes tomaatit alkavat hajota.
- Lisää punaiset linssit, keitetyt kikherneet ja vesi kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Kiehauta keitto ja anna sen hautua noin 45 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet ja maut ovat sulautuneet yhteen.
- Kun keitto on valmis, säädä mausteet tarvittaessa ja sekoita tuoreet persiljat ja korianterit joukkoon.
- Tarjoile kuumana, koristeltuna lisätuoreilla yrteillä halutessasi. Nauti rapean leivän kanssa dipattuna!
Olitpa sitten kaipaamassa lohdullista ateriaa talvisena iltana tai haluat tutustua marokkolaisen keittiön eläviin makuihin, Harira-keittoni on täydellinen valinta. Joten ota kulho, kietoudu takan ääreen ja anna Marokon makujen kuljettaa sinut lämmön ja mukavuuden maailmaan.
Ravintosisältö
Ravintoaine | Määrä per annos |
---|---|
Kalorit | 250 |
Kokonaisrasva | 8g |
Tyydyttyneet rasvat | 3g |
Kolesteroli | 40mg |
Natrium | 600mg |
Hiilihydraatit yhteensä | 30g |
Ravintokuitu | 8g |
Sokerit | 5g |
Proteiini | 15g |