Pehmeän keiton päivä: Lämmitä aito marokkolainen Harira-keitto

Pehmeän keiton päivä: Lämmitä aito marokkolainen Harira-keitto

Kun talven viima saapuu, mikään ei ole yhtä lohduttavaa kuin kuuma kulho keittoa, joka lämmittää sinut sisältäpäin. Tänä helmikuuna kutsutaan sinut juhlimaan Kodikasta Keittopäivää autenttisella marokkolaisella Harira-keitolla.

Harira on perinteinen marokkolainen keitto, joka on rakastettu rikkaista mauistaan ja ravitsevista ainesosistaan. Valmistettu herkullisista lampaan paloista, runsaista linsseistä, kikherneistä ja sekoituksesta tuoksuvia marokkolaisia mausteita, Harira on lohdullisen ruoan ruumiillistuma. Olipa se nautittu alkuruokana, kevyenä ateriana tai dipattuna rapeaan leipään, Harira varmasti tyydyttää mielihalusi ja nostaa mielialaasi jopa kylminä päivinä.

Valmistaaksemme Harira-keittoni, seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita:

Ainekset:

Ainesosa Määrä
Lampaanliha, kuutioitu 500g
Sipuli, silputtu 1 iso
Tomaatit, kuutioitu 2 iso
Punaiset linssit 1 kuppi
Kikherneet, keitetyt 1 kuppi
Selleri, pilkottu 2 vartta
Tuoretta persiljaa 1/4 kuppi
Tuoretta korianteria 1/4 kuppi
Oliiviöljy 2 rkl
Mausteet Maun mukaan
Suolaa ja pippuria Maun mukaan
Vesi 2 litraa


Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä oliiviöljy suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kuutioitu lammas ja kypsennä kunnes se on ruskistunut joka puolelta. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi voit käyttää leikkausta kuten lampaan lapaa, lampaan reittä, lampaan kaulaa, lampaan potkaa tai lampaan lihakeittoa.
  2. Lisää silputtu sipuli kattilaan ja paista kunnes se on läpikuultava.
  3. Sekoita kuutioitut tomaatit, pilkottu selleri ja mausteet (kumina, kurkuma, inkivääri, kaneli). Keitä muutama minuutti, kunnes tomaatit alkavat hajota.
  4. Lisää punaiset linssit, keitetyt kikherneet ja vesi kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Kiehauta keitto ja anna sen hautua noin 45 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet ja maut ovat sulautuneet yhteen.
  5. Kun keitto on valmis, säädä mausteet tarvittaessa ja sekoita tuoreet persiljat ja korianterit joukkoon.
  6. Tarjoile kuumana, koristeltuna lisätuoreilla yrteillä halutessasi. Nauti rapean leivän kanssa dipattuna!

Olitpa sitten kaipaamassa lohdullista ateriaa talvisena iltana tai haluat tutustua marokkolaisen keittiön eläviin makuihin, Harira-keittoni on täydellinen valinta. Joten ota kulho, kietoudu takan ääreen ja anna Marokon makujen kuljettaa sinut lämmön ja mukavuuden maailmaan.

Ravintosisältö

Ravintoaine Määrä per annos
Kalorit 250
Kokonaisrasva 8g
Tyydyttyneet rasvat 3g
Kolesteroli 40mg
Natrium 600mg
Hiilihydraatit yhteensä 30g
Ravintokuitu 8g
Sokerit 5g
Proteiini 15g
Ravitsemusarvot ovat suuntaa antavia ja likimääräisiä.
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.