Kunn viima saapuu, talvella ei ole yhtä lohduttavaa kuin kuuma kulho keittoa, joka lämmittää sinut sisältäpäin. Tänä helmikuuna saat sinut juhlimaan Kodikasta Keittopäivää autenttisella marokkolaisella Harira-keitolla.
Harira on perinteinen marokkolainen keitto, joka on rakastettu rikkaista mauistaan ja ravitsevista ainesosistaan. Valmistettu herkullisista lampaan paloista, runsaista linsseistä, kikherneistä ja sekoituksesta tuoksuvia marokkolaisia mausteita, Harira on lohdullisen ruuan ruumiillistuma. Olipa nautittu alkuna, oikeanä ateriana pää di pattuna rapen, Hariraan taitavaan leittää mielihalusia ja nostaa mielialaasi jopa kylminä päiviä.
Valmistaaksemme Harira-keittoni, seuraavat nämä vaiheia vaiheita:
Ainekset:
Ainesosa | määrätä |
---|---|
Lampaanliha, kuutioitu | 500g |
Sipuli, silputtu | 1 iso |
Tomaatit, kuutioitu | 2 iso |
Punaiset linssit | 1 kuppi |
Kikherneet, keitetyt | 1 kuppi |
Selleri, pilkottu | 2 vartta |
Tuoretta persiljaa | 1/4 kuppia |
Tuoretta korianteria | 1/4 kuppia |
Oliiviöljy | 2 rkl |
Mausteet | Maun mukaan |
Suolaa ja pippuria | Maun mukaan |
Vesi | 2 litraa |
Valmistusohjeet:
- Lämmitä oliiviöljy suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kuutioitu lammas ja kypsennä kun se on ruskistunut joka puolelta. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi voit käyttää leikkausta kuten lampaan lapaa, lampaan reittä, lampaan kaulaa, lampaan potkaa tai lampaan lihakeittoa.
- Lisää silputtu sipuli kattilaan ja paista se on läpikuultava.
- Sekoita kuutioitut tomaatit, pilkottu selleri ja mausteet (kumina, kurkuma, inkivääri, kaneli). Keitä muuttuu minuutti, tulee tomaatit alkavat hajota.
- Lisää punaiset linssit, keitetyt kikherneet ja vesi kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Kiehauta keitto ja anna sen ha noin 45 minuuttia, jolloin linssit ovat pehmenneet ja maut ovat sulautuneet yhteen.
- Kun keitto on valmis, säädä mausteet mahdollisesti ja sekoita tuoreet persiljat ja korianterit joukkoon.
- Tarjoile kuumana, koristeltuna lisätuoreilla yrteillä halutessasi. Nauti rapean leivän kanssa dipattuna!
Olitpa sitten kaipaamassa lohdullista ateriaa talvisena iltana tai haluat muualta marokkolaisen keittiön eläviin makuihin, Harira-keittoni on täydellinen valinta. Joten, kietoudu takan ääreen ja anna Marokon makujen kuljettaa sinut lämmön ja mukavuuden maailmaan.
Ravinto sisältö
Ravintoaine | Määrä per annos |
---|---|
Kalorit | 250 |
Kokonaisrasva | 8g |
Tyydyttyneet rasvat | 3g |
Kolesteroli | 40 mg |
Natrium | 600mg |
Hiilihydraatit yhteensä | 30g |
Ravintokuitu | 8g |
Sokerit | 5g |
Proteiini | 15 g |